1.6.07

Μπλοκάρανε την ρύθμιση για διαγραφή φοιτητών!

Φαίνεται πως ο Ιούνης ξεκίνησε δυναμικά, με ευχάριστα νέα απο την Αθήνα!

Σύμφωνα με ανακοινώσεις σε κάποιες σχολές της Αθήνας,τα τμήματα θα προχωρήσουν σε διαγραφή φοιτητών έως και τον Σεπτέμβρη, εφαρμόζοντας τον νόμο πλαίσιο. Η συγκεκριμένη αντιδραστική ρύθμιση προωθείται από την κυβέρνηση, η οποία μέσω των πρυτάνεων , καλεί τα τμήματα να προχωρήσουν σε αυτήν την διαδικασία, σύμφωνα με τον νόμο πλαίσιο.Οι σχολές που έχει έρθει η εν λόγω ανακοίνωση μέχρι στιγμής είναι η Νομική Σχολή Αθηνών και το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές με δυναμικές κινητοποιήσεις προβάλλουν την αντίθεση τους στην ρύθμιση αυτή , τονίζοντας ότι η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση και δεν θα περάσει, όπως δεν θα περάσει συνολικά ο νόμος πλαίσιο, ο οποίος θα καταργηθεί στην πράξη!

Στην Νομική σχολή ήδη οι φοιτητές πραγματοποίησαν μαζική δυναμική κινητοποίηση στην γραμματεία της σχολής ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης.Αντίστοιχα και οι φοιτητές του ΕΜΜΕ πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στην γραμματεία.Με αυτήν τους την κινητοποίηση οι φοιτητές πέτυχαν να αποσύρθεί εν λόγω ανακοίνωση και επομένως και η ρύθμιση.

(Αναδημοσίευση απο το aei-tei.gr στο οποίο μπορείτε να βρείτε και τις επίσημες ανακοινώσεις που έβγαλαν οι γραμματείες)
Καλό και αγωνιστικό μήνα σε όλους!

1 comment:

culture said...

υπάρχει ενημέρωση στο www.pksnope.gr

καλή συνέχεια!!!